23 Mei 2014

APAM GULA HANGUS

Walau penat, ku gagahkan jua tenaga untuk mengadap apam gula hangus ni. 200 biji harus aku siapkan. Mujur juga kejenyer taklah agak rumit. siap jer adunan sementara tunggu air kukusan panas, jom kita tuangkan dulu dalam acuan seperti kat atas. Ini hasil sebelum masuk kukusan.
Air dah panas, apa lg masukkanlah adunan apam tu tadi. Biarkan dalam 20 minit dan angkat. Ni hasil yang dah siap yer uolllssss...

Sementara nak packing, sejukkan dulu yer. Kasi apam tu relaks sikit.

Secomel ini jer hah apamnyer... 2 kali ngap jer, lesaplah dalam mulut. Kalau yang kontrol ayu makan, dalam 2~3 kali ngaplah...hehehe

Apam pun dah sejuk, sesuai sangat dah masa untuk packing. Inilah hasilnyer...sapa nak order just call me k. 100 biji RM35.

Tiada ulasan: