12 Jul 2017

BISKUT DAHLIA

Al kisahnya semangat sangat nak buat biskut dahlia ni. Dah terbayang hasilnya seperti biskut yang aku beli tahun lepas. Seperti biasa aku carilah resepi kat pakcik google. Dah dapat resepisimpan elok2. Sampai masa cari bahan maka rewanglah anak beranak menghasilkan biskut dahlia ni. Tapi hasilnya sedikit mengecewakan aku. Menjadi memang menjadi, cuma agak rapuh. Mungkin sebab resepi tu banyak sangat guna tepung kastard ngan tepung jagung kot. (cewahh...!! tetiba salahkan resepi kan). Bila nak angkat yg dah masak tu, mesti pecah. huhuhu sadis hati aku. Lagi satu, acuan dia tak cantik. Tahun depan kena beli acuan yang pecah 12 tu.


Tahun depan jugak kena cari resepi lain plak. Tak nak dah ikut resepi yang sama. Nanti frust lagi untuk sekian kalinya. 

Tiada ulasan: